دراسینا - دراسنا کامپکت
نوشته شده توسط : hr

معرفی گل دراسنا کامپکت

دراسنا کامپکت
 

نام انگلیسی

Janet Craig dracena, Striped dracena
 

نام علمی

Dracaena deremensis' compacta '
 

فارسی رایج

دراسنا
 

فارسی اصیل

دراسنا
 

معیار زیبایی

برگ
 

رنج قیمت

45000- 50000
 

از خانواده

Asparagaceae
 

خاستگاه

قاره آفریقایی
 
 

سلام دوستان حالتون چطوره ؟؟       با معرفی گل زیبا ، مقاوم ، بد اخلاق دراسنا درخدمت هستم ، اخ اخ داشت یادم میرفت معرفی کنم، بنده سجادی هستم کارشناس ارشد باغ ملی ایران. دوستان عزیز اگه دنبال یه گیاه مناسب با قد و قواره کوچیک برای اداره ، بانک ، شرکت ، جایی با نور کم ، شرایط سخت هستید ، که از داشتنش لذت ببرید و بعدا ضد حال بخورید  ، من گیاه دراسنا کامپکت رو بهتون معرفی میکنم ،البته بعد ها رشد میکنه و مثه بقیه دراسنا ها ساقه بلندش یه زیبایی خاصی به محیط میده. اولا از همون خانواده ی  بامبو هستش که همین تاییدی بر آسون بودن نگهداری این گل داره ! دوما این گل از خانواده ی دراسنا ها هستش، مثه دراسنا پرچمی ، بلالی ، که همشون جز گلهای تنه دار و آسون هستند و این دراسنا کامپکت درواقع از نظر قد و قواره بچه ی اونا هستش   البته یه اخلاق بد داره که اونم در ادامه خدمتتون معرفی میکنم ،من همیشه توی شرکت ها و اداره ی بزرگ برای گل و گیاهاشون که میرم، میبینم این گل رو از قبل خریدن و روی میز دارن ولی اون مشکله همیشه باهاشون هست که کسی نمیدونه چرا اینطور میشه و چطوری باید درست بشه ! البته خودم به خاطر جثه ی کوچیکی که داره زیاد باهاش حال نمیکنم و معرفی نمیکنم مخصوصا که  ازین اخلاقش خوشم نمیاد !  البته اینم اضافه کنم که اگه این کارهایی رو که من میگم انجام بدید دیگه بعدش ضد حال نمیخورید !!! ارادتمند شما …………

 

دراسنا کامپکت

دراسنا کامپکت

 

و اما داستان :

 

آبیاری:

دوستان عزیزم این گل توی دفتر با توجه به خشک شدن خاک نیاز به آبیاری داره ! یعنی اینطور نیست هروقت خودت تشنت شد یه لیوانم پای این گل بریزی! باید ببینید کی خاکش خشک میشه اون وقت آبش بدید، مهم ترین نکته اینه که اگه با آب لوله کشی آب بدید به خاطر داشتن فلوراید ، بی کربنات ، کربنات خاکش شور میشه و میزان EC یا همون شوری خاک میره بالا، بعد میبینید نوک برگها داره خشک میشه یاسیاه میشه و از زیبایی این گل کم میکنه ، برای اینکه این مشکل پیش نیاد باید آب کتری سرد شده رو بذارید بمونه توش آب لیمو بریزید و با اون آب آبیاری کنید ! تا شوره هارو بشوره و از بین ببره ! این گل به ای سی آب به شدت حساسه ! آب مقطر بهتره بهش داده بشه یا اب کتری سرد شده ! کم آبی باعث زردی برگها میشه و پر ابی هم باعث زردی برگها میشه پس قبل از ابیاری با انگشت توی خاک تست کنید میزان رطوبت خاک رو !

 

سوختگی نوک برگ

سوختگی نوک برگ

 

نور:

ببینید دوستان این گل با نور کم مشکلی نداره و برعکس با نور زیاد مشکل داره ! یکی از عوامل سوختگی نوک برگها همین نور شدید هستش که باعث میشه گلتون زشت بشه ، این گل برای توی اداره ، شرکت ها ، و غیره خیلی مناسب هستش، حتما نور فیلتر شده و متوسط براش فراهم کنید یا مثلا نور مهتابی بالاسرش براش بسه !  پس اینم شد عامل دوم توی سوختگی نوک برگ !

 

دما:

دوستان دمای داخل اتاق برای این گل خیلی مناسبه فقط در صورت گرم شدن هوا در تابستون باید رطوبت محیط رو هم طبعا بالا ببرید چون گرمای خشک! برای گیاهان سم هستش و این گل هم همش منتظر یه بهونه ایه که نوک برگاش رو بسوزونه ! پس بهونه دستش ندید 

 

 

رطوبت :

دوستان خانواده ی دراسنا کلا عاشق یه ۴۰ درصد رطوبت هستند که درواقع همون رطوبت داخل منزل حساب میشه ! توی تابستونا یه ظرف اب زیرش بذارید به طور غیر مستقیم رطوبتش بره بالا  همیشه یادتون باشه چه این گل و چه گلهای دیگه خشکی نوک برگ یکی از علتهای عمدش کمبود رطوبت هستش که باید با غبار پاشی یا ترجیحا سینی اب در زیر گلدان جبران بشه!  اصلا میتونید خزه بخرید و اون خزه رو خیس کنید و پای گلدان روی خاک بذارید یا گلدان رو توی یه گلدان بزرگتر بذارید و بین دو جداره رو با این خزه ها پر کنید تا همیشه رطوبت داشته باشید!

 

خاک:

خوب این قبیل گیاهان باید خاکی داشته باشن که زیاد غنی از مواد نباشه! بهتره خاک بنفشه آفریقایی استفاده کنید ، چون املاح و ای سی کمتری داره هرچی خاکتون پیتم اسش کمتر باشه برای گل بهتره چون کمتر باعث سوختگی نوک برگ میشه ! اصلا از خاک برگ استفاده نکنید …ببینید دوستان عزیزم خاک برگ! در طی زمان با پوسیده شدن برگهای داخلش گرما و حرارت ایجاد میکنه و دمای دور بوته میره بالا و همش برگهای زرد میشه و شما تعجب میکنید که چرا این برگها زرد میشه ! پس اصلا از خاک برگ استفاده نکنید اگه هم خودش داشت عوضش کنید.

 

تغذیه :

دوستان تا الان متوجه شدید که نمک و شوره و املاح و خاک قوی باعث سوختگی نوک برگ میشه و من همش تلاش میکنم طوری یادتون بدم که گلتون سالم بمونه و اینطوی نشه ، اصلا از کودهای کریستالون استفاده نکنید توی هیچ گلی!! این کریستالون ها اوره داره توش و ریشه سوزی و گیاه سوزی داره و اصلا کیفیت خوبی نداره و رشدی نمیاره با خودش! این گل به کود پودری و جامد حساسه ! حتما از کودهای مایع استفاده کنید حتما از اسید هیومیک استفاده کنید ،مثل کود گرین آپارتمانی ….حتما از اسید هیومیک ،توی برنامه غذایی این گل استفاده کنید.ماهی یبار با همین کودگرین خیلی رقیق تغذیه کنید.

 

تکثیر:

وقتی قد کشید و بلند شد ، مثه دراسنا پرچمی یا درسنا بلالی ، میتونید ساقه رو چیپس کنید یعنی ساقه رو ببرید و خورد خورد کنید و بذارید روی خاک تا ریشه بزنه و جوونه بزنه و بشه یه گیاه کامل ، فقط کافیه یه مشما روی محیط کشت بکشید تا مرطوب بشه محیطش و یا اینکه توی پاسیو یا گلخونه بذارید تا محیط مرطوب کمک کنه زودتر ریشه بزنه !

نحوه ی چیپس کردن و خوابانیدن

نحوه ی چیپس کردن و خوابانیدن

 

تکثیر با قلمه

تکثیر با قلمه

 

 

گلدان :

این گل و کلا بقیه دراسناها دوست دارن ریشه گرد بشه توی گلدان پس حتما سایز گلدون رو مناسب انتخاب کتید نه خیلی بزرگ نه خیلی کوچیک !  و هر دوسال یبار گلدون رو عوض کنید.

 

آفت :

مثه بقیه دراسناها شپشک آردآلود بیشترین آفتیه که بهش حمله میکنه و همینطور کنه که توی تابستونا بیشتر میاد و نیاز داره اوملا پیشگیری کنید مثلا با دادن اسید هیومیک ! یا اسپری قرص آسپرین بچه روی بوته که باعث تزریق اسید سالسیلیک یا هورمون مبارزه گیاهی، داخل گیاه میشه که کمک میکنه گیاه به انواع بیماری و آفت  مقاوم بشه ! اگه شپشک هم زد اول با الکل و پنبه روی افات بکشید تا سپرشون از بین بره و بد سم کونفیدور یا کلروپیرفوس بزنید کنه هم به خاطر کمبود رطوبت میاد باید سم فن پروپاترین بزنید.

 

نکته:

زمانی که دیدید نوک برگها داره سیاه میشه ، باید سریعا اون بخش سیاهی رو با قیچی بزنید فقط یک میلی متر از سیاهی بمونه که پیشرفت نکنه ! بعد اسید هیومیک یا آب لیمو بریزید توی آبش تا املاح رو بشوره ببره و سیاهی نوک ازین بیشتر نشه ! برگهای زرد و خشک رو از ته بکنید تا ظاهر زیبایی همیشه داشته باشه.

ضمن اینکه زمانی که گل میده باید گلش رو از ته بکنید و نذارید گل بده چون باعث تضعیف برگها و رشد گیاه رو کمتر میکنه !

گلدهی دراسنا

گلدهی دراسنا

****************************

دراسینا کامپک

“دراسنا کامپکتا” گونه ای جنس دراسنا و از خانواده ی مارچوبه (Asparagaceae) می باشد. این گیاهان به صورت خودرو در جنگل های گرم و مرطوب جنوب شرقی آفریقا رشد می کنند. این گیاه یکی از گرانترین گونه های دراسنا است. و به دلیل رنگ سبز ساقه ها و برگ ها و فرم خاص قرارگیری برگ ها، یکی از گونه های محبوب این جنس به شمار می آید.

این گونه از دراسنا دارای برگ های پهن و کشیده به رنگ سبز تیره می باشد. نام این گیاه نیز برگرفته از آرایش قرارگیری برگ ها در کنار هم می باشد. برگ ها به صورت متراکم و دسته ای در انتهای شاخه ها تشکیل می شوند.

شرایط محیط رشد:

این گیاهان برای رشد به مکان هایی با سایه ی مناسب و ملایم نیاز دارند. اما با بیشتر انواع آب و هوا سازگار خواهد شد و در محیط خارج خانه و گلخانه در آفتاب کامل نیز رشد خواهد کرد.

به گرمای متوسط و مناسب نیاز دارد. نباید گلدان ها را در شرایط سرمای زیاد قرار داد.

به آبیاری منظم و مناسب نیاز دارد. بهتر است خاک رویی در فاصله ی بین دو آبیاری خشک گردد (به خصوص در زمستان) و سپس اقدام به آبیاری نمود. می توان رطوبت گیاه را با استفاده از مه پاش و اسپری آب بر روی برگ های گیاه حفظ نمود.
استفاده از کودهای مایع و کامل به صورت ماهانه می تواند به رشد بهتر این گیاهان کمک کند.

این گونه از دراسنا در محیط خارج از گلخانه گیاهی کند رشد می باشد. حتی در برخی موارد می تواند کندرشدترین گونه ی دراسنا در شرایط طبیعی آبی و هوا باشد.

تذکر: وجود لکه های قهوه ای روی برگ ها نشان دهنده ی شرایط کم آبی است. اما وجود لکه های سیاه و برگ های سیاه شده نشان دهنده ی آبیاری بیش از حد می باشد.

تکثیر:

تکثیر این گیاه از طریق قلمه در فصل بهار به آسانی صورت می گیرد. قلمه ها در بستری از ماسه در گلخانه کشت می شوند. قلمه انتهایی آنها به راحتی ریشه دار می شود. از ساقه دراسنا نیز می توان استفاده کرد و تعداد بیشتری قلمه گرفت. خاک دراسنا مخلوطی از یک قسمت خاک سبک لومی و یک قسمت کود پوسیده دامی است.

دراسینا کامپک

 




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: